Your retail partner

Zyon heeft zich ontwikkeld vanuit 18e eeuwse kwekerswortels tot een gespecialiseerde partner in het retail kanaal planten. Wij verbinden de hele waardeketen van kweker tot kassa. Ons doel is om u het leven gemakkelijker te maken, met een bloeiende plantencategorie als uiteindelijk resultaat.

18e eeuwse roots

In de 18e eeuw kochten de voorouders van onze oprichter als tuinders stukken land in de buurtgemeenschap Sion. Onze naam verwijst naar deze lange en bijzondere geschiedenis. Inmiddels zijn we nog steeds gevestigd in het Westland te midden van de meest vooraanstaande plantenkwekers, waarmee we langdurige en warme relaties onderhouden. 

Uitgebreide retail ervaring

Het ondernemerschap en de roots in de kwekersgemeenschap leiden tot het sourcen en verkopen van onderscheidende planten, waarna we midden jaren tachtig de eerste exporteur waren die direct aan de retail leverde.

Toegewijde accountmanagers

De opgedane ervaring bij verschillende retailers in meerdere landen wordt dagelijks ingezet door onze toegewijde accountmanagers. Zij zorgen samen met onze productontwikkelaars voor een optimale vertaling van consumenten trends in het assortiment van planten, plantarrangementen en originele cadeau verpakkingen.

Ketenregie van kweker tot kassa

Uw gemak is onze prioriteit. Zyon zoekt oplossingen op maat voor u als klant. Hierbij verbinden wij naadloos alle schakels in de keten en nemen wij alle zorgen weg. Zowel met kwekers als onze klanten werken wij op transparante wijze samen en bouwen daarmee een partnerschap. Desgewenst koppelen wij hen aan elkaar voor fixed jaarrond deals of retail ready acties. Op sleutelmomenten in het proces waarborgen onze kwaliteitscontroleurs dat wij met uitgekiende logistieke oplossingen overal in Europa het beste van het beste leveren.

Productontwikkeling

Voor productontwikkeling hebben wij een vakbekwaam team in huis dat zoekt naar de mooiste, meest exclusieve producten én laatste trends. Dit gecombineerd met category management kwaliteiten binnen de organisatie zorgt voor een sterke planten categorie voor onze retailpartners.

Floral Trade Group

Onderdeel van een familie van bedrijven.

Zyon is onderdeel van Floral Trade Group. Floral Trade Group bestaat uit meerdere zelfstandige bedrijven met ieder zijn eigen klantfocus. Geworteld in de tradities van een familiebedrijf, levert deze familie van bedrijven een compleet assortiment bloemen, planten en decoratie materialen aan bloemisten, supermarkten, groothandels, tuincentra en e-tailers.

Het familiebedrijf combineert vertrouwde tradities, warme relaties en jarenlange ervaring met duurzame innovaties en de snelheid van vandaag. ‘Flourishing together’ is dagelijkse realiteit: met elkaar groeien we iedere dag en streven we ernaar om ook elke dag een stukje beter te worden.