Wij geven een groene wereld door

Onze duurzame missie

Planten herinneren ons iedere dag aan het belang van een groene toekomst. Wij voelen ons als bedrijf verantwoordelijk voor een gezonde leefomgeving, nu en later.

Daarom kiezen we voor innovatieve verpakkingen, gebruiken we steeds minder plastic en proberen we ons vervoer zo duurzaam mogelijk te maken. Ook leveren we Fairtrade-planten en werken we samen met kwekers die zich hiervan bewust zijn.  

Onze sterke wortels vanuit de kwekersgemeenschap
zijn gebaseerd op 3 duurzame pijlers!

People

Wij koesteren onze lange klantrelaties, zorgen voor de doorontwikkeling van onze medewerkers en sturen op gezonde en sociale werkomgeving bij ons zelf en onze partners. 

Planet

Ons streven is om per 2025 FSI compliant te zijn en daarmee 90% gecertificeerde inkoop te realiseren. Het uiteindelijke doel is om per 2030 carbon footprint neutraal te zijn. 

Business

Succesvolle samenwerkingen binnen de volledige planten categorie met een duurzaam businessmodel voor de gehele distributie keten is het optimale resultaat. 

Certificeringen

Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid voldoen wij volledig aan de eisen van de onderstaande certificeringen. 

Global Gap

Door onze administratieve organisatie is elke handeling in het proces in lijn met de gemaakte afspraken. Hierdoor voldoet onze bedrijfsvoering aan de hoge standaard van milieu-, kwaliteit-, en sociale eisen.

Florimark GTP

Doordat alle processen van inkoop tot uitlevering worden vastgelegd, biedt Zyon de zekerheid en transparantie dat al onze producten daadwerkelijk bij de gecertificeerde bron vandaan komen.

Fairtrade

Fairtrade zorgt voor een betrouwbaarder inkomen bij kwekers door minimumprijzen en het stimuleren van coöperatief werken en investeren bouwen zij aan hun toekomst.

Sedex

Met Sedex brengen we eenvoudig ons bedrijf en onze leveranciers in kaart om inzicht te krijgen in duurzaamheidsprestaties en bruikbare risico’s.

Turf vrij

De status in Nederland!

Op 18 November 2022 is het convenant “milieu-impact potgrond en substraten” ondertekent met als doel het uitfaseren van het gebruik van turf. Op een tijdlijn zijn verschillende milestones beschreven die hiertoe moeten leiden. 

Wat komen we tegen bij kwekers:

  • Druk op de kwekers om het gebruik van turf terug te dringen (m.n. VK, Scandinavië en Zwitserland)
  • De meeste prominente kwekers zijn al vrij vrij m.b.t. dit thema (mits de teelt het toestaat
  • Sommige producten zijn al 100% turf vrij
  • Kwekers zijn aan het testen met alternatieven voor turf (coco, compost)
  • De meeste kleinere kwekers wachten af en bekijken wat anderen doen
  • In zijn algemeenheid lijkt turf vrij eenvoudiger te realiseren voor indoor dan outdoor planten

Europlant tray

Proud member!

Sinds begin maart 2023 is Zyon via haar moedermaatschappij, Floral Trade Group, aangesloten bij het Euro Plant Tray initiatief.

Het doel van EPT is om samen te werken aan een gestandaardiseerde industriële oplossing voor het ontwerp en de processen rond herbruikbare plantentrays.  Hierbij is het verminderen van plastic afval niet het enige doel, maar worden ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van procesautomatisering en ketenefficiëntie benut.