Floral Trade Group heeft Gebr. Barnhoorn Bloemenexport B.V. overgenomen, waarna het vanaf 1 januari is geïntegreerd in dochteronderneming Zyon. Directeur Martijn van Noort (Zyon/Floral Trade Group): “We zijn blij dat de leuke club mensen van Barnhoorn zich aansluit bij de familie van Zyon en Floral Trade Group.”

Barnhoorn en Zyon kennen elkaar en staan al jarenlang in contact. De Aalsmeerse vestiging van Zyon en Barnhoorn zijn geïntegreerd en tegelijkertijd verhuisd naar een nieuw gezamenlijk pand. De toekomst van het Rijnsburgse bloemenbedrijf is hiermee geborgd, aldus Jan Barnhoorn: “We voelden de verantwoordelijkheid voor onze vaste medewerkers en zochten daarbij naar een bedrijf dat bij ons past. Daarnaast hebben we baat bij de ondersteuning op het gebied van ICT, HR, Marketing, Sourcing, Finance en Logistiek.”

Zyon Rijnsburg is gevestigd in hetzelfde pand als Jack Heeringa (tevens onderdeel van FTG). Door de samenvoeging verdubbelen de inkoopvolumes, waardoor samenwerking leidt tot schaal- en kostenvoordelen. Maar het belangrijkste: de klanten van beide partijen worden na de integratie beter bediend. Ook Martijn van Noort (Zyon/Floral Trade Group) reageert op deze ontwikkeling: “Ik ben blij dat Barnhoorn onderdeel wordt van Zyon, omdat op die manier de toekomst van het bedrijf, de klanten en de medewerkers geborgd is. Daarnaast ben ik persoonlijk trots, aangezien zij de mooiste boeketten van Rijnsburg en omstreken maken!”

Tevens is deze overname een aanwinst voor Floral Trade Group. CEO Wim van der Plas is enthousiast over de nieuwe verwelkoming binnen de familie: “We hebben veel vertrouwen in de gebroeders Barnhoorn en hun team. Ze danken hun succes aan het maatwerk wat ze voor hun retailklanten bewerkstelligen. Met deze kennis en ervaring is dit bedrijf een absolute aanwinst voor de groep. Deze ontwikkeling ligt in lijn met de nieuwe strategie van Floral Trade Group, waarin is vastgesteld dat we middels het integreren van nieuwe bedrijven binnen de familie ons willen focussen op retail, vakhandel en e-tail.” Al met al, een sterk en toekomstgericht begin van 2020 voor Floral Trade Group!
Persbericht

Erfolgsgeschichten Extra Flora

Erfolgsgeschichten anschauen